Ik ben filmmaker en fotograaf. Ik woon in de Oosterparkbuurt in Amsterdam waar ik tot mijn grote geluk een montagehok/photoshop-shed in mijn achtertuin kon bouwen. Het combineren van wonen en werken doe ik mijn hele leven al graag. 

Mijn werkterrein is de culturele sector. Sinds 2009 maak ik vooral veel trailers, teasers en registraties van theatervoorstellingen. Ik film ook buiten de theaterwereld, vaak zijn dat portretten van bijvoorbeeld een kunstenaar, een organisatie of een onderwijsinstelling. Daarnaast maak ik publiciteitsfoto’s.

Hieronder noem ik een aantal gezelschappen, organisaties en eigen projecten die van groot belang zijn of waren voor de ontwikkeling van mijn werk.

Toneelgroep Oostpool | 2014 – Nu

Sinds 2014 heb ik voor Toneelgroep Oostpool uit Arnhem veel trailers, teasers, registraties en ‘mini-docu’s’ gemaakt. In 2021 heb ik een reeks livestreams voor ze gemaakt. Ik filmde die avonden niet zelf maar voerde de regie over een klein camerateam. Een vertaalslag maken van theater naar film in nauwe samenwerking met cast, crew en regisseur was een geweldig nieuw avontuur. 

Adelheid+Zina | Female Economy | 2009 – Nu

Begin 2009 ben ik tot mijn grote geluk ‘ingelijfd’ door Adelheid+Zina, een theatergezelschap onder leiding van Adelheid Roosen. Het klikte meteen en was de start van een jarenlange intensieve en vruchtbare samenwerking. Datzelfde jaar heb ik voor Adelheid de documentaire Mam geschoten en gemonteerd.

Theater Sonnevanck | 2014 – Nu

Ik werk altijd met enorm veel plezier voor Theater Sonnevanck uit Enschede. Ze maken veelbekroond jeugdtheater en ik verzorg sinds september 2014 de registraties en trailers van hun voorstellingen.

Art Partner | 2012 – Nu

Art Partner zet kunstenaars aan het werk met en in het bedrijfsleven, bij organisaties en instellingen. Ik heb films en fotoseries voor hen gemaakt bij onder meer het VUmc (op uitnodiging van kunstenaar Lina Issa) en KPMG.

Cascoland | 2004 – Nu

Cascoland is een internationaal netwerk van kunstenaars, architecten, ontwerpers en performers. Sinds 2004 hebben we een flink aantal projecten gedaan in Afrika, Centraal-Azië en Zuid-Amerika. Het zijn eigenlijk iedere keer weer fantastische trips vol avontuur, chaos en improvisatie die me de kans bieden om op een heel andere manier werk te maken dan in Nederland.

Major B | 2003 – 2010

Van 1995 tot 2003 was ik zanger van de garagerockband Dexter. Omdat ik mijn twee grote liefdes ‘beeld’ en ‘geluid’ dolgraag wilde combineren omarmde ik de videocamera en startte ik in 2003 ‘one-man band’ Major B. Ik versneed eigen foto- en videowerk met analoge, obscure audiosamples, zette deze audiovisuele shuffle op een dvd en trad op in het licht van de beamer. Hierdoor kon ik fotografie en videowerk op poppodia presenteren en performances doen in musea.

Fotografie | 1996 – 2010

Tijdens mijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (1990-1996) bleek mijn interesse in de podiumkunsten en fotografie de constante factor. Na het behalen van mijn propedeuse bij Theatervormgeving en een uitstapje naar Autonoom ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan de afdeling Fotografie.