Ik ben filmmaker en fotograaf. Ik woon in de Oosterparkbuurt in Amsterdam waar ik tot mijn geluk ook een werkruimte in mijn achtertuin kon bouwen.
 
 
Theatertrailers | 2014 – Nu
Ik maak trailers en registraties van theatervoorstellingen. Ik film veel bij Toneelgroep Oostpool, een theatergezelschap uit Arnhem. Naast video-registraties en trailers heb ik ook ‘inleidende’ films voor ze gemaakt. Deze begeleiden de inleiding van een dramaturg voorafgaand aan een voorstelling en gaan in op haar ontstaansproces. Daarnaast maak ik al jarenlang de trailers en registraties voor Jeugdtheater Sonnevanck uit Enschede.
 
Zina Platform | Female Economy | 2009 – Nu

Vanaf begin 2009 ben ik enorm veel gaan filmen en fotograferen voor Zina Platform, een theatergezelschap onder leiding van Adelheid Roosen. Ze bestaat uit makers vanuit verschillende culturen en disciplines, haar repertoire bestaat uit levensverhalen van wijkbewoners en haar podium is de straat in de wijk. Female Economy is de eigen ‘toko’ van Adelheid Roosen. In 2009 heb ik voor haar de documentaire Mam geschoten en gemonteerd.

 

 

Art Partner | 2012 – Nu
Op uitnodiging van Art Partner heb ik films en foto’s gemaakt voor oa VUmc (onder regie van/ism kunstenaar Lina Issa) en de KPMG. Art Partner zet kunstenaars aan het werk met en in het bedrijfsleven, bij organisaties en instellingen. Het is hun droom dat het binnen organisaties normaal én noodzakelijk gevonden wordt om altijd één of meerdere kunstenaars in huis te hebben.

 

Cascoland | 2004 – Nu
Cascoland is een internationaal netwerk van kunstenaars, architecten, ontwerpers en performers. We ontwikkelen samen interdisciplinaire interventies in de publieke ruimte. Sinds 2004 hebben we een aantal projecten gedaan in Afrika, Centraal-Azië en Zuid-Amerika. Het zijn eigenlijk iedere keer weer fantastische trips vol avontuur, chaos en improvisatie die me de kans bieden om op een heel andere manier werk te maken dan in Nederland.
 
Major B | 2003 – 2010
Van 1995 tot 2003 was ik zanger van de garagerockband Dexter. Veel toeren (in Europa en de VS) betekende niet alleen veel muziek maken maar ook veel fotograferen. In de loop van die jaren werd ik steeds nieuwsgieriger naar gereedschap waarmee ik mijn twee grote liefdes ‘beeld’ en ‘geluid’ kon combineren; zo omarmde ik de videocamera en ontstond Major B.
In ‘one-man band’ Major B versneed ik mijn eigen foto- en videowerk met analoge, obscure audiosamples en ‘gevonden’ videomateriaal. Ik zette deze audiovisuele shuffle op een dvd en trad op in het licht van de beamer. De projectie werkte afwisselend als volgspot of camouflagepak. Het ‘live’ versmelten van video en performance stelde me in staat om fotografie en videowerk op poppodia te presenteren en om performances te doen in musea.
 
Fotografie | 1996 – 2010
Ik ben in 1996 afgestudeerd aan de afdeling Fotografie vd Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Mijn foto’s (series 1996-2010) zijn momentopnames uit het dagelijks leven die vertellen over mensen of dieren en hun ontmoetingen. Het verbaast me hoe absurdistisch en geregisseerd de werkelijkheid kan lijken en ik probeer dat te benadrukken door mijn beelden zo zorgvuldig mogelijk vorm te geven. Ik wil het gewone er uitzonderlijk uit laten zien. 
Sluit Menu